Header image

Kunstgalleriet

Ulike kunstnere har skiftende hovedutstillinger i “Himmelrommet” der ulike uttrykk og teknikker presenteres. Himmelen i taket på gallerirommet er rundt 100 m2, malt av kunstneren Axel Becker og må bare oppleves. Utstillingene står i 3 mnd. og skifter første fredag i hver årstid. 

ØNSKER VELKOMMEN TIL VINTERUTSTILLINGEN 2017

COLLAGE fra åpninga

VI HAR DREVET GALLERI I 6 ÅR OG HAR DEN GLEDE Å ØNSKE DEG VELKOMMEN til utstilling nr. 24: 

– og tittelen måtte bli: «for morroskuld og galskap…»

Bjørg J. Eigard, Lene Jakobsen og Ragnhild B. Rønning har latt seg inspirere av Ole Horvli sine dikt i nye kunstuttrykk, trådgrafikk, collage, papir, makuleringspapir, Redymades. Mange gavemuligheter for den som mangler noe og den som har alt:) Vi selger rett fra vegg så her kan du finne den perfekte julegaven.

ÅPNING FREDAG 1.DES.KL.19.00. Program: Vi nyter egenkomponert sang og musikk av Sven Olav Høivik. Ruth Rein leser dikt, Ord fra Bjørg Eigard, Makuleringsmaskin, ordbyttemarked bare for morroskuld og galskap!

Vi håper du kommer for dette tror vi blir flott og gøy!

Utstillingen står til 23.februar 2018

JULEVERKSTED blir det  fredagene 15. og 22.des i åpningstida før jul. 100,- kr/pers. for full pakke inkl. inngang, drikke og alt tilgjengelig materiell.  Bare kom, ingen påmelding. Du kan jobbe i Den lille englefabrikken, på lagebordet eller i lille Rønning Snekkerverksted.

NB! 29.des/5.juledag holder vi stengt (tilgi oss,- første fredag på 6 år)

 ÅPENT ALLE FREDAGER 14-22 HELE ÅRET (ELLERS GRUPPER ETTER AVTALE)

DU FINNER OSS I GAMMELVEIEN 30 PÅ LEIRA I RISSA. 

UNIKT GALLERI med SALG AV KUNST, HÅNDVERK og OPPLEVELSER for liten og stor.

Helårsgalleri med skiftende utstillinger, stor salgsavdeling med 50 kunst og håndverksleverandører i historisk snekkerverksted under Axel Beckers 100m2 himmelmaleri, Litteraturhus, Bokbad for de gode ord, Skrivestue for flyvende tanker, Oldemor-furua, JameOnes StreetArt, Pileflett ute, Den lille englefabrikken, «Lille Rønning Snekkerverksted, «ANNO», Englefelle, Landingsplass for engler med langbord og bålplass! INFO: www.englegalleriet.no. Facebook. Tlf. 971 62 476 ragnhild@englegalleriet.no INNGANG kr.30

Tidligere utstillinger:

Valmuer Zoco Duo måne

HØSTUTSTILLINGEN 2017

Vi hadde åpning fredag 1.sept med KONSERT

«mere KONTRASTER» HILDE KARLSEN 1.sept. – 24.nov. 2017

i samarbeid med «Huskonsertene i Rissa». Kunstner Hilde Karlsen, hadde fylt opp galleriet med nye bilder og konsert sørget Zoco Duo fra Barcelona, Spania for! Jacob Cordover og Laura Karney: Obo og gitar. Pris: Konsert, utstilling, omvisning, kaffe/te/kake kun: kr.150,- og kr. 100,-  Student, honnør.

 SOMMERUTSTILLINGEN 2017  

«KONTRASTER» HILDE KARLSEN  2.juni – 25.august. 2017

PRESTEKRAGER 56x25 Funesdalen

Tenk at vi kan ønske deg velkommen til utstilling nr. 22! Hilde Karlsen er født i 1966 og oppvokst i Fevåg i Rissa kommune, nå bosatt i Trondheim. Utdannet sykepleier med videreutdanning som helsesøster. Hilde begynte å male akvarell i 1998 og det er denne teknikken som ligger hennes hjerte nærmest. Hun benytter også blandingsteknikker og akryl. Hilde er glad i friluftsliv og finner ofte inspirasjon og motiver ute i naturen. Hilde er kontraster; lys/skygge, tynne laveringer/maling rett fra tube.

ÅPENT ALLE FREDAGER 14-22 HELE ÅRET

(ELLERS GRUPPER ETTER AVTALE)

den lille englefabrikken

«DEN LILLE ENGLEFABRIKKEN” finner du i en krok på galleriet. Her kan små og store  være kreativ. Du finner dubbeditter som kan settes sammen til helt spesielle engler og annen kunst. Tegne, stemple, sy, tvinne, klippe, lime m. m. Ulike oppgaver presenteres med inspirasjon i galleriets skiftende utstillinger. Du betaler kun inngang 30,- og får fritt tilgang til fabrikken:)

 

VÅRUTSTILLINGEN 2017 KRISTIN EGGEN VÅRVIK

bilde 3   bilde 6 Kristin

En fryd for øye:) Flotte titler som: «Alt henger sammen med alt og alle henger sammen med alle». eller hva med  «Jeg ser du har vinger, bruker du dem ofte?» Kom og nyt eller kjøp:) Her kan du lese mer om Kristins kunst: https://www.facebook.com/kristineggenvarvik/

VINTERUTSTILLINGEN 2016 «RETROSPEKT10V» ELISE MAALØ REKSEN 2.des 2016 – 24.febr. 2017

restrospek10v

Fotoutstilling med Rissas egen fotograf Elise Maalø Reksen. Elise viser oss sin utvikling i formidling, utsnitt, motiv, fokus, faglig håndverk, fargebruk og historiefortelling. Hun har nå jobbet som fotograf i 10 år, tross sin unge alder. Gled dere, dette er bilder som berører.

HØSTUTSTILLINGEN 2016 INGVAR BJØRSETH RETROSPEKTIV 2.sept – 25.november 2016

De gamle Hest og bil Hest over bru
INGVAR BJØRSETH (Ragnhilds pappa) kunstneren og bonden på 90 år holdt sin første utstilling.
Dette var en retrospektiv utstilling som stilte ut representative verker fra alle kunstnerens livs- og utviklingsfaser gjennom et langt liv.
Kunstner Oddrun Øfsti Brandsæter åpnet utstillingen.
Finn Yngvar Benestad spilte fløyte og ledet allsang.
Ingvars motto: «Det man har lyst til får man tid til» 
SOMMERUTSTILLINGEN 2016.  3.JUNI – 26.AUGUST.  «BERØRINGER» HALLDIS SAGMO

rigging 5

Halldis er en driftig dame som i perioden 1975 – 1994 drev egen bedrift med design, vev og søm av klær i silke, bomull, ull og elgskinn med salg i inn og utland. I tillegg til å være utøvende billedkunstner. Etter det studerte hun pedagogikk, arbeidet som billedkunstner og var lærer i formgiving. Fra 2000 har hennes hovedaktivitet vært Å MALE – primært innen akrylmaling. Vi på galleriet har fulgt Halldis i mange år og gleder oss til å dele henne med dere! Trykk på linken og les mer om Halldis: http://www.halldis-sagmo.no/www.halldis-sagmo.no/Hjem.html

Halldis var til stede på åpningen. Bjørg Eigard reflekterte over temaet «BERØRINGER» og åpnet utstillingen.
Musikk: «The Black Waves» spilte. Det nystarta bandet består av 4 friske ungdommer som deltok på den lokale kulturmønstringa og kvalifiserte seg til fylkes-mønstringa i UKM!
VI HADDE STOR PAPIRFLYKONKURRANSE og egen «Engleflykonkurranse». Premiering i mange klasser:) og til alle deltagere under skolepliktig alder. En flott åpning.

VÅRUTSTILLINGEN 2016  “BLUMENWIESE” SONJA MARIE BORER 4.mars – 27.mai.

Make a caption!

Åpning hadde vi fredag, 4. mars kl.19.00 med gratis minikonsert på ca. 20min med: Bodil Skumsrud, fiolin, Dagrun Gilberg, fiolin,Vegard Hagerup, bratsj, Peter Luder, cello. 

VINTERUTSTILLING 4.des.2015 – 26.februar 2016 

ODDRUN ØFSTI BRANDSÆTER MALERI OG MARIT ØIEN EIKSUND FOTO

kopper båt Marit

HØSTUTSTILLINGEN 4.sept – 27.nov 2015 ØYSTEIN DOLMEN tegninger 

80 Knutsen og Ludvigsens tegninger av Øystein Dolmen!

til hjemmesida

SOMMERUTSTILLINGEN 5.juni – 28.aug.2015

DSC_1910ferdig veggsørveggen

«PIL møter PIL» JAMEONEs grafitti/gatekunst møter LENE JACOBSENs pilflettekunst. Bjørg Eigard har også sin trådgrafikk representert. Snakker om kontraster! Hele nordveggen utvendig på galleriet er malt av JAMEONE,- en gatekunstner fra Oslo!!! http://www.jameone.no/

VÅRUTSTILLINGEN 6.mars 2015 – 29.mai.2015

plakat vårutstillingen 2015

«SALIGE SALIX» Pileflett med Lene Jacobsen. Åpning fredag 6.mars kl.19.00. Lene deler noe av sin lange erfaring som pilefletter og piledyrker med oss denne kvelden. Gallerimusikantene spiller og vi serverer forfriskninger. Gratis inngang. Utstillingens åpningstider ellers er alle fredager 14-22

KUNSTNEREN HOLDT OGSÅ KURS I DENNE PERIODEN:

20.-22.mars. KURVFLETTEKURS Lene Jacobsen. Du lærer å flette din egen kurv.

Lørdag 9.mai. KURS: PIL I HAGEN: Vi fletter ulike gjerder, benk og blomsterstativ ute.

VINTERUTSTILLINGEN 2014. 5.desember 2014 – 27. februar 2015 «ORD MED VINGER» BORGHILD TELNES. Firingan kalligrafi. http://www.firingan.com/

vinterlys collage 2

HØSTUTSTILLINGEN 2014 «HÅP ENGLER» med AUD IRENE ANDERSEN malerihttp://galleri-haap.com/  

detalj håpsengel med hjerte 2 DSC_9453

SOMMERUTSTILLINGEN.  6.JUNI – 29.AUGUST. 2014 Ragnhild B. Rønning. Prosjektet «BOKBAD – for de gode ord» 

rosa

Bakgrunnen: Vi skulle åpne Litteraturhuset i uke 23 2013 og «et hvert Litteraturhus med respekt for seg selv har BOKBAD». Vi laget vår tolkning: Jan Inge grov det ned et blått badekaret (som vi fikk gratis av en hyggelig mann i Vallersund) og Bjørg, sommerens kunstner 2013 kom med gode innspill til prosjektet.

PROSJEKTET ØNSKET Å SETTE FOKUS PÅ DE GODE ORD! Hver fredag har alle som har ønsket det, skrevet ned et GODT ORD (eller flere) på lapper med sprittusj. Lappene har så blitt lagt i badekaret og funnet sammen med nye gode ord.  Vi har nå fulgt BOKBADET gjennom et helt år og samlet alle lappene. Disse har Ragnhild på galleriet nå laget bilder og diverse annet av. Jan Inge har laget utrolige flotte rammer av ting han fant på snekkerverkstedet, så dette har vært et flott samarbeidsprosjekt. Velkommen skal du/dere være! Dette må oppleves!

Vi har storkost oss og undret oss over hvor utrolig stor variasjon det er i ordene. Her er en liten smakebit: GJÆRBAKST, Håpe, Vennskap, HÅP, KORSANG, LEVE, Livet, Fred, FERIE, BLÅ HIMMEL, SOMMER, BÅLKAFFE, Kjærlighet, HARMONI, FERIE, Lykke, LØVMEIS.

bokbad COLLAGE

 

VÅRUTSTILLINGEN 7.mars – 30.mai 2014: FOTOGRAF BJØRN KJÆRRA 

AFIAP. Gustav Hansens gt. 5 3111 Tønsberg tlf. 0047 92817814     www.bkfoto.no 

CV: Har jobbet som fotograf i 8 år, med eiendomsfoto som hovedgeskjeft. Har hatt 2 separatutstillinger. Er også aktiv innen konkurransefoto og har oppnådd tittelen AFIAP (Artiste Fédération Internationale de l`Art Photographique) Mange av motivene har kommet til meg på eiendomsoppdrag. Dartboard, Walk on Ice, Sandy Bridge og Crossroad er eksempler på dette. Det er det som gjør fotografering så spennende. En vet aldri hva som kan dukke opp rundt neste hjørne.

Bjoern_Kjaerra_130206_9992

 

VINTERUTSTILLINGEN. 2014: KOLLEKTIVUTSTILLING MED 16 ULIKEKUNSTNERE : BIRGIT PATHUEL tekstil, LISE T. DAHLE glass, AUGON JOHNSEN bilder, AUD B. RØNNING ull, TEGNE-TONE tegning, LÅVELY glass, ANITA ABTAHI keramikk, JAN ING RØNNING tre, TOVE KROGH NIELSEN kobbertrykk, MARIA NYRUD HUSEVÅG grafikk, INGER-HILDE NYRUD grafikk, skulptur, SIRI KAJA KOLBREK strikk, BJØRG EIGARD trådgrafikk, JANNE E. BRANDÅSTRØ ull, KOLBRUN LEDANG keramikk, RAGNHILD B. RØNNING akryl-papir

vinterutstillinga 2013

HØSTUTSTILLING:«ENGLEVAKT» 6.SEPT- 29.NOV. 2013 med May Lise Hoel. Mer info om kunstneren finner du her: http://www.maylisehoel.no

plakat

SOMMERUTSTILLINGEN: 7.JUNI – 30.AUG. 2013

«ØYEBLIKKsekund» med trådgrafiker Bjørg Eigard.

collage til nyhetsbrevet

hus trådgrafikk bjørgs blå engel

VÅRUTSTILLINGEN 2013:  «MELLOM NATT OG DAG» med Irèn Kleiven. Håndmalte tekstiler, akvareller, kort, silketrykk, porselen.

pute4 flyvekort

collage

HØST/VINTERUTSTILLINGEN Kunstner Birgit Pathuel fra Danmark.
Du finner mer info på http://www.birgitpathuel.dk/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SOMMERUTSTILLING 2012 INGER-HILDE NYRUD:

VÅRUTSTILLINGEN: 02.03.12 – 18.05.12

SEN HØST/VINTERUTSTILLING: 18.11.11 –  24.02.12

Videre utstillinger vil bli oppgradert.

Vi selger også kunst rett fra vegg og engler i mange varianter gjennom formidlingssalg/kommisjonssalg. Alle englene er unike.